MIRNOVODAŠI NA TRENINGU V SABAUDIJI

datum: 23.02.2014

kategorija: priprave, tabori, treningi


Trener mirnovodašev Jernej Župančič Regent o treningu njegovih varovancev...

Govorili smo z glavnim trenerjem mirnovodašev in uspešnim bivšim tekmovalcem Jernejem Župančič Regentom, ki nam je priprave obevtavnih tekmovalcev našega kluba opisal takole:

"V Sabaudijo sta Jani Jarc in Matic Klobučar pripotovala v okviru zimskih reprezentančnih priprav za ekipo mladincev in mlajših članov na mirnih vodah. Tu vsak februar slovenska reprezentanca trenira že 4 leto zapored, saj so pogoji na tukajšnjem jezeru odlični. Slovenski ekipi se je ponovno pridružil Ilya Podpolny z svojim trenerjem Aviramom Mizrahijem (sicer trenerjem bivšega odličnega Izraelskega kajakaša, svetovnega prvaka in olimpijonika Michaela Kolganova). Z ekipo bo v drugem tednu kot po navadi trenirala tudi švicarska članska ekipa, s katero smo že stari prijatelji. V istem obdobju so na jezeru Paola še avstrijska, nemška, ruska in ukrajinska veslaška reprezentanca, vsaka zelo številčna in z obsežnim spremljevalnim osebjem. Tu pa je še veliko klubov s Švedske, Poljske, Češke in drugod. "

__upa_2.JPG
__UPA_1.JPG
__UPA.JPG

"Treningi potekajo skoraj cel dan, saj je to obdobje, ko želijo tekmovalci dosegati velike volumne treninga na vodi. Glavna cilja sta vzdržljivost na vodi in utrjevanje tehnike, k temu pa gre dodati še vzdrževanje kondicije, regenerativne vsebine in nekaj treninga na višji intenzivnosti.Vreme nam gre zelo na roko, saj so bile temperature v prvem tednu tudi nad 20 stopinj celzija."