natisni stran

Proga v Kajakaškem centru Solkan je dobila sedanjo obliko leta 2004 in bila prvič uradno uporabljena na generalki za mladinsko svetovno prvenstvo leta 2005. Dolžina proge je 257 metrov, težavnost na njej pa sodi med 2. in 3. težavnostno stopnjo. Optimalen vodostaj za izvedbo članskih tekmovanj je med 70 in 125 m3/s, za mlajše kategorije pa 25-45m3/s. Poleg nudenja čim boljših pogojev za trening in tekmovanja našim in tujim tekmovalcem preko celega leta se trudimo, da bi center zaživel tudi v drugih vsebinah in privabljal obiskovalce ter jim tako posredno predstavil kajakaški šport in center ob Soči. Ta je namreč tudi športno-rekreacijska cona za obiskovalce, ki praktircirajo športe, ki se odvijajo pretežno v naravi.

KAJAKAŠKI CENTER SOLKAN V SEZONI 2013

Andrej Humar - vodja centra

Vrhunec sezone v Kajakaškem centru Solkan je bilo vsekakor člansko svetovno prvenstvo SPRINT SOLKAN 2013, poleg že uveljavljenih prireditev pa je center gostil tudi nekaj novih, zelo obetavnih dogodkov. Novosti v letu 2013 sta bili ECA JUNIOR SERIES, ki je naslednica Teen Cup-a, in prvo tekmovanje v raftingu - IRF EURO CUP. Obe tekmovanju sta med ljudmi naleteli na dober odziv že v prvi ediciji, zato smo se že dogovorili za datume izvedbe v letu 2014.

Infrastrukturno je center v letošnjem letu pridobil ureditev dostopno-izstopnih točk za vse uporabnike poligona, v načrtu pa je še izpeljava investivije zasteklitve spodnjega odprtega prostora in s tem razširitev uporabnih kapacitet.

Vedno bolj se zavedamo tudi pomena dodatne ponudbe centra, zato po najboljših močeh vlagamo v rekreacijsko-turistične programe, ki lahko sofinancirajo osnovno, tekmovalno usmerjeno vizijo razvoja centra.

i